Contact tix / lijm

Lijm op basis van neopreenrubber.
Prijs op aanvraag.

Contact Tix / Lijm, Blik 5 liter.

Deze contact tix / lijm is zeer geschikt voor verticale toepassing. Het is een hoogwaardige aromaatvrije universele tixotrope contactlijm op basis van neopreenrubber met een warmte bestendigheid tot + 70°C.

De contact tix is geschikt voor lijmen van onder andere; rubber matten, hout, multiplex, spaanplaat, MDF, hardboard, hardkunststof, plywood en metalen als rvs en aluminium.

Speciaal geschikt voor het verlijmen van materialen die direct vast moeten zitten en waarbij het niet mogelijk is gebruikt te maken van klemmen of een pers, bijvoorbeeld bij materialen onder spanning of gebogen werk. Niet geschikt voor polystyreenschuim.

De te verlijmen delen moeten droog, schoon, stof- en vetvrij zijn. De lijm dient gelijkmatig met een lijmkam of fijn getande spatel op beide delen aangebracht te worden. Verbruik is, afhankelijk van de materialen, ongeveer 2 tot 2,5 m2/L. Niet verwerken bij temperaturen beneden 10°C en bij condensvorming. Opentijd: 10-25 minuten. Persdruk: 0,5-5 kg/cm2, enkele seconden. Voor gebruik de lijm circa 48 uur bewaren bij ongeveer 20°C. Onder andere rubber ontvetten met thinner.

(Voor gedetailleerde instructies het technisch informatieblad raadplegen.)

Voor het afdichten en afkitten van randen en naden zie de kit in het assortiment van Noddevelt.